Voor je hypothecair krediet alle banken bezoeken? Zoek eerst online de goedkoopste!

nil      0

Voor je hypothecair krediet alle banken bezoeken? Zoek eerst online de goedkoopste!

Na jarenlang huren ben je er nu wel klaar mee. Je bent bereid om je eigen huis of appartement te kopen. Je hebt ondertussen een stabiele baan en kan zelfs geld sparen. Toch even een vraagje: heb je toevallig de lotto gewonnen of ben je met een steenrijke partner getrouwd? Nee? Dan zal je meestal een woonkrediet moeten afsluiten om je plannen te verwezenlijken. Gelukkig is de tijd voorbij dat je je moet opdirken om alle banken te bezoeken voor een hypothecair krediet.

Zo goedkoop mogelijk een woonkrediet regelen? Klik hier voor een overzicht!

Tegenwoordig kan het een stuk moderner: gewoon online eerst de kredietaanbieders vergelijken. Dit zal je een hoop benenwerk schelen, want je ziet heel snel wie de goedkoopste leningen in de etalage heeft staan. Op onze vergelijkingspagina kan je de goedkoopste kredietverschaffers vinden. Aan het JKP (jaarlijks kostenpercentage) kan je zien bij wie je de laagste rente en leenkosten betaalt. Dat is dus een goed uitgangspunt om alvast een idee te krijgen en een aantal kredietverstrekkers te elimineren.

Een hypothcair krediet gaat meestal over veel geld dat over een lange duurtijd wordt afbetaald. Soms kom je niet onder een gesprek uit, maar je kan wel beperken hoeveel banken je moet aflopen om het goedkoopste woonkrediet te vinden. Op de websites van kredietverstrekkers kan je een gratis offerte aanvragen door een leningsimulatie uit te voeren. Je vult een aantal gegevens in, zoals het leenbedrag, je inkomen en de looptijd. Je kan in het algemeen ongeveer 30% van je inkomen lenen. Heb je een werkende partner, dan kan het salaris meegeteld worden om een grotere lening af te sluiten. In elk geval weet je binnen een paar minuten hoeveel je maandelijkse afbetaling wordt.

Je moet op een aantal dingen letten: baseer je beslissing niet op 1 bank. Kies uiteindelijk een paar banken waar je eventueel mee in discussie gaat. De intrest die je online gevonden hebt, ligt immers niet vast. Je kan onderhandelen, dus wees niet bang om de officiële intrest omlaag te halen. Vergelijk ook de voorwaarden van de banken en de schuldsaldoverzekering en woonverzekering (bescherming van je inboedel bij brand, storm en diefstal) die zij aanbiedt. Soms rekent de bank je minder aan intrest, maar verdient ze dit soms dubbel en dwars terug met haar verzekeringen. Dergelijke polissen kan je ook ergens ander afsluiten, vaak voor beduidend minder geld.

Zo goedkoop mogelijk een woonkrediet regelen? Klik hier voor een overzicht!

Als je leenbedrag relatief laag is, kan je het vaak volledig online afhandelen. De kredietverschaffer heeft natuurlijk wel bepaalde documenten nodig, zoals loonfiches, om zeker te zijn dat je de lening kan afbetalen. Die kan je gewoon per e-mail aanhangen. Er zijn altijd bijkomende kosten, zoals de aktekosten en het ereloon van de notaris, registratierechten en eventueel btw als het om een nieuwbouwwoning gaat. Maar het grote voordeel van een hypothecair krediet is dat er kortingen, premies en fiscale aftrek mogelijk is. Uiteraard wil je dat niet mislopen, dus neem de tijd om de beste deal te vinden voor jouw woonkrediet.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.