Jouw woonkrediet: goedkoop en eenvoudig lenen voor je huis!

Jouw woonkrediet: goedkoop en eenvoudig lenen voor je huis!

lening

Dit jaar is echt de moment om een huis aan te kopen. De rente op de woonleningen staat zo laag dat de interesten beperkt blijven. Over 20 of 25 jaar is het nog steeds een aanzienlijk bedrag, maar veel minder dan enkele jaren terug. Aangezien je meer kan lenen kan je ook eventueel bijlenen om herstellingen uit te voeren. Vaak zijn huizen in goede staat, maar moeten ze nog modern gemaakt worden. En ook dat kost geld. Zoek in de eerste plaats een goedkope lening.

De beste woonleningen: klik hier!

De Belg heeft een echte baksteen in de maag en de immo markt doet het zeer goed momenteel. Er staat zeer veel te koop en we kopen ook weer graag. Huizen en appartementen bij de vleet en met de lage rente op woonleningen zijn veel mensen op zoek naar een woonhuis. Als je ooit de wens had een eigen huisje te kopen, nu is het de moment want ook met een bescheiden inkomen kan je nu toch een degelijke woning kopen. En heb je nog wat extra nodig om nieuwe vensters of chauffage te plaatsen, dan kan je dat er bijlenen.

Want vele woningen met een bouwjaar van 1915 tot 1970 hebben wel een degelijke structuur, maar zijn nog helemaal niet modern. Vaak staat er nog een kachel op mazout of misschien al aardgas. Dat moet al je eerste zorg en kost zijn om dat naar centrale verwarming te veranderen op aardgas. Momenteel zijn er nog premies door de overheid voor het energiezuinig maken van je woning. Zoals het dak isoleren en vernieuwen, dubbel glas en dergelijke kunnen nog een premie krijgen.

Laat je dus verrassen door je leencapaciteit, want je zal meer kunnen lenen als dat je zelf dacht. Je hoeft dus niet eeuwig blijven te huren of bij je ouders te wonen. Binnenkort sta je op je eigen benen met een eigen huis of appartement. Leen je samen met je partner dan zijn de mogelijkheden nog groter en kan je een nog groter pand aankopen. Want een bank telt de inkomsten van beide partners samen om zo de capaciteit te berekenen.

Met een computer en internetverbinding is het echt eenvoudig een lening aan te vragen, of je te informeren naar de mogelijkheden. Bijna alle banken hebben een simulatie tool op hun website staan, en daar kan jij als potentiële klant volop gebruik van maken. Door in te geven hoeveel geld je wil lenen en op welke termijn je wenst af te betalen. Dat zijn amper twee gegevens die je nodig hebt om een maandelijks bedrag te zien verschijnen. Dat bedrag is ook inclusief de kosten die een lening met zich meebrengen. Een bank is verplicht alle kosten te vermelden, ook bij een simulatie. Zodat de klant geen zand in de ogen gestrooid krijgt. Jij weet waar je aan toe bent en door de kosten te zien kan je ook vergelijken welke bank de laagste kosten heeft.

Uiteindelijk moet je voor een lening gaan waar de laagste kosten bijkomen. Een lening gaat om geld en het geld is overal hetzelfde, maar de kosten kunnen een groot verschil maken. Het kan een verschil maken zodat je maandelijks nog wat extra kan besteden aan andere zaken. De kosten op energie en verwarming stijgen jaar na jaar en dat weegt ook door op de kosten die je maandelijks hebt. Als je dus kan besparen op andere zaken als leningen, dan moet je het zeker overwegen om een degelijk vergelijk te doen.

Je kan zelf vergelijken door eerst te starten met je eigen inkomsten en uitgaven te bekijken. Hoeveel verdien je en eventueel je partner. Tel die bedragen samen, en tel ook andere inkomsten zoals huurgelden of uit een zelfstandige activiteit. De uitgaven kan je net hetzelfde doen. Huur of woonlening, elektriciteit, verwarming, water, voedsel, hobby, verzekeringen, auto kosten en ga zo maar door. Tel alles samen op en bekijk hoeveel je nog over hebt. Dit kan een goede maatstaf zijn om zelf de knoop door te hakken. Een bank zal dit enigszins anders bekijken door het risico te berekenen dat ze aan jou hebben. Hoe hoger het risico, hoe minder kans je maakt om een lening te krijgen.

De goedkoopste lening zijn zeker te vinden en ook jij kan er aanspraak om maken. Heb je zelf geen tijd om dit allemaal uit te zoeken, dan kan dit artikel je hier verder mee helpen. Alle nodige informatie staat hier al en met de meeste zorg samengesteld. Wacht niet langer om die lening aan te vragen.

Vind hier een woningkrediet op jouw maat!

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.