Jouw renovatielening: een nieuw begin voor je thuis!

Jouw renovatielening: een nieuw begin voor je thuis!

lening

Een huis kopen is altijd een nieuw verhaal schrijven. Koop je een oudere woning die wel in degelijke staat is maar aan vernieuwing toe is, dan moet je geld uitgeven. Als je spreekt over het dak isoleren, verwarming leggen, vensters vernieuwen, een nieuwe keuken, nieuwe vloer, dan heb je al voor enkele tienduizenden euro’s die je moet uitgeven. Laat een renovatielening dit voor je betalen. Zo kan jij de aanpassingen uitvoeren en voel je het niet in de portemonnee.

Renovatielening nodig? klik hier!

De huizenmarkt is zeer stabiel momenteel. Er staan vele huizen en appartementen te koop en mensen kunnen door een lage rente ook meer lenen. Dit heeft tot resultaat dat de leegstand van panden minder en minder is en er sneller verbouwd kan worden. Vele woningen die 50 tot 100 jaar oud zijn en nog geen enkele vernieuwing hebben ondergaan. Met de laatste technologieën omtrent energiezuinig maken van een woning, is er veel werk aan de winkel als we willen gaan verbouwen. Het isoleren van een huis is een grote kost. Zeker als je spreekt over het isoleren van dak, muren en vensters, dan spreek je over vele duizenden euro’s. Er zijn verschillende mogelijkheden en types afwerking, dus hoe meer je er kan aan spenderen hoe beter je isolatie.

Als je gaat informeren voor isolatie offertes, dan zal je pas merken wat de kosten in totaal zullen zijn. Het aanbod van dienstverleners is overal wat hetzelfde, het is maar belangrijk om een degelijke partner te vinden die de werken ook naar tevredenheid afwerkt. Als je je huis of appartement voor de toekomst wil klaar maken dan is isoleren en renoveren zeker nodig. Los van de isolatie, kan je een woning hebben waar de indeling niet optimaal is. 50 jaar geleden waren alle ruimtes afgesloten van mekaar. Nu moet het allemaal één geheel zijn. Het is een andere tijd nu en we willen een moderner gevoel en een echte thuis creëren, dan moeten er soms muren aan geloven en andere materialen in gebracht worden.

Renoveren kost dus heel wat geld, maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Je maakt een mooie thuis voor jou en je gezin en je woning zal ook in waarde stijgen. Sommige die huizen opkopen, volledig strippen en heropbouwen. Daar kruipt naast geld ook heel veel tijd in. Maar het resultaat is dat je een mooie winstmarge kan halen bij verkoop. Dat is uiteraard niet voor iedereen weg gelegd, om een huis volledig te renoveren. Wie twee linkerhanden heeft zal het allemaal moeten laten uitbesteden, en dan komen we opnieuw in het straatje van de renovatielening.

Renovatieleningen zijn dus ook een hot item bij banken. Er worden veel woonleningen afgsloten, dus willen mensen ook gaan renoveren. Is er niet voldoende spaargeld, dan moet je bij de bank langs en informeren naar de mogelijkheden. Ook voor renovatieleningen zijn er interessante rentevoeten en kan je een aanzienlijk bedrag lenen voor een draaglijke maandelijkse afbetaling. Je zal heus niet in je eigen vel snijden door een renovatielening aan te gaan. Je moet enkel goed weten hoeveel je nodig hebt om alle werken goed te kunnen uitvoeren. Soms zijn er onverwachte zaken waar je voor komt te staan, die moet je ook in het achterhoofd houden bij een berekening.

Zorg dat je maandelijks budget op orde blijft als je een renovatielening wil aangaan. Een bank wil weten hoeveel je inkomsten zijn en hoeveel je uitgaven zijn zoals andere leningen. Heb je al ongeveer 40 % van je inkomen dat naar leningen gaat, dan zal een bank geen goedkeuring geven. Is er wel nog ruimte dan kan je perfect een renovatielening aanvragen en zo de werken toch uitvoeren. Het is dan enkele jaren doorbijten en de lening afbetalen, maar je maakt er je thuis wel helemaal mee compleet. Dus het is een noodzakelijk kwaad en je zal er nog lang genot van hebben.

De rentes op renovatieleningen verschillen van bank tot bank en daar kan je even een klein onderzoek naar doen. Hoe lager de rente, hoe lager de kosten op de lening en hoe minder jij maandelijks moet terug betalen. Laat dat een serieuze tip zijn als je toch je budget op orde wil houden. Zo bespaar je geld, ook al heb je er een lening bij. Alle kleine beetjes maken een groot en zo kan je toch nog andere uitgaven doen.

Maak van je nieuwe huis een droomhuis door een renovatielening aan te vragen. Zo kan je alle werken uitvoeren en een meerwaarde creëren voor jouw toekomstige thuis.

Alle renovatieleningen vergelijken? Klik hier!

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.