Leningen vergelijken: vind snel en eenvoudig de goedkoopste!

Leningen vergelijken: vind snel en eenvoudig de goedkoopste!

lening

Met de voordelen van het internet kunnen we heel wat artikelen vergelijken. Als je een nieuwe tv nodig hebt, dan ga je op verschillende webshops kijken waar je de goedkoopste kan kopen. En zo met bijna alles dat je wil aankopen, heb je op een paar minuten tijd een vergelijk gedaan van prijzen en voorwaarden. Met leningen kan je net hetzelfde doen. Hier gaat het over geld krijgen of een mogelijkheid krijgen om iets aan te kopen, zoals een auto of huis. Maar ook bij leningen kan je er de goedkoopste uithalen.

Start hier een volledige vergelijking van alle leningen!

Als je iets van elektro koopt dan weet je dat het een eenmalige aankoop is en dat er geen maandelijkse betalingen moeten gebeuren. Het bedrag is nog laag en je voelt het niet in je budget. Maar voor duurdere spullen, zoals bijvoorbeeld meubelen of zelfs verbouwingen kan het prijskaartje al snel tot duizenden euro’s oplopen. Als je spaarboek er maar mager bijstaat, dan zal je helaas moeten gaan lenen. In sommige gevallen, zoals een woonlening heb je nog een fiscaal voordeel. Bij andere leningen helaas niet. Bij een renovatie kan je nog premies krijgen van de overheid, dat is misschien ook iets om in gedachten te houden.

Maar je moet dus gaan lenen. Waar moet je op gaan letten. Zijn er kleine lettertjes als je een lening wil aanvragen en wat zal een bank van jou nodig hebben? De bank zal in eerste plaats willen weten wie je bent, wat voor werk je doet en voor hoelang al en hoeveel inkomsten er zijn. Als je een vaste job hebt en een loonfiche kan voorleggen met een voltijds inkomen, dan ben je al op de goede weg. Als er geen andere leningen af te betalen zijn of een alimentatie voor je kinderen, dan zal een bank zeer waarschijnlijk groen licht geven voor jouw aanvraag.

Leen je samen met je partner, dan heb je nog grotere kans tot slagen. Aangezien beide loonfiches dan samengeteld zullen worden heb je een grotere basis om mee te lenen. Een bank rekent als volgt: je kan tot ongeveer 40 % lenen van het gezamenlijke inkomen. Heb je nog inkomsten uit huuropbrengsten of een zelfstandige activiteit, dan kan je die ook laten meetellen uiteraard. Maar een inkomen uit dienstverband telt voor 100 % mee.

Zijn er toch nog andere uitgaven zoals autoleningen of hypotheken voor andere woningen en dergelijke. Dan moet je deze zeker vermelden. Ook voor alimentaties moet je dit doorgeven. Een bank zal dan bekijken wat de mogelijkheden nog zijn en op basis van de gegevens een goedkeuring geven, of niet. Sommige banken laten het hoofdkantoor beslissen, andere lokale banken nemen zelf de beslissing. Het is maar waar je wil gaan. Op het internet kan je al een lening simulatie uitvoeren en zelf zien wat een lening je maandelijks zal kosten. Een simulatie geeft een bedrag weer, dat is inclusief het Jaarlijks Kosten Percentage. Maar uiteraard ben je nog aan niets verbonden. Dit is om geïnteresseerden de kans te geven een eerste berekening te doen zonder contact met de bank.

Mocht je toch een goedkope lening gevonden hebben dan kan je de aanvraag steeds via het internet volmaken. Maar wens je toch liever persoonlijk contact, dan kan je steeds naar een bank in je buurt gaan en daar een gesprek aanvragen. Zorg dat je wel het nodige vergelijk doet om uit te komen bij de goedkoopste lening op dat moment. Je wil toch besparen op je lening kosten en zoveel mogelijk geld overhouden voor andere uitgaven. Dan is een vergelijk zeker iets wat je moet in gedachten houden.

Hoe lager het JKP hoe meer geld je in je portefeuille kan houden. Dat deel hoef je dan niet te besteden aan een lening en ben je dus niet kwijt. Want een lening gaat erom dat je de aankoop kan verrichten. Je krijgt geld in handen, maar daar rekent de bank je een kost voor aan. Het geld is bij elke bank hetzelfde, maar de kosten kunnen wel verschillen. Zorg dus dat je de goedkoopste lening in handen hebt en onderteken het contract.

De zoektocht een lening kan nog het meest arbeidsintensieve van al zijn. Eens je iets gevonden hebt met lage kosten, dan is de aanvraag indienen en het contract tekenen eigenlijk maar een formaliteit. Dankzij het internet gaat het allemaal zo snel en kan je een lening op enkele dagen rond hebben. Alles in voordeel van de klant, dus maak het jezelf ook makkelijk. Een bank maakt grote winsten op leningen, dus jij moet er maar voor zorgen de goedkoopste lening binnen te halen. Geef niet toe aan mooie praatjes of leuke advertenties in de krant of tv. Het gaat hem om jouw centen. Dan is een lening vergelijk wel nodig, het gaat om jouw toekomst. Je budget moet maandelijks op orde blijven en je wil nog ruimte hebben voor andere zaken.

De goedkoopste lening? Dit is hem!

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.