Hoe verlaag je de rente van je persoonlijke lening? Zo doe je dat!

nil      0

Hoe verlaag je de rente van je persoonlijke lening? Zo doe je dat!

Bijna iedereen heeft op een goed moment wel een lening nodig. Het kan om een minileningen gaan van onder de 1000 euro, gewoon omdat er iets in panne valt. De lening wordt vaak binnen een paar weken terugbetaald. Maar wil je persoonlijke lening van enkele duizenden euro’s, bijvoorbeeld voor een auto, nieuwe badkamer of studie, dan is de looptijd vaak 3 tot 5 jaar. De grootste lening die de mens in zijn leven zal afsluiten is meestal het woonkrediet. Omdat het hier vaak om zeer hoge bedragen gaat, kan de afbetaling wel aan 30 jaar zijn.

Voordelig leningen af- of oversluiten? Bekijk hier de goedkoopste kredietgevers!

We gaan in dit artikel uit van een persoonlijke lening, dus voor die auto, badkamer of studie. Verantwoord lenen is zeer belangrijk, want je betaalt rente op je persoonlijke lening. Het leenbedrag moet dan ook niet meer zijn dan wat je echt nodig hebt. Je zorgt er dus voor dat je gewoon kan leven, mét voldoende ruimte voor wat leuke dingetjes. Stel nu dat je 3 jaar geleden een auto hebt gekocht en daarvoor een lening van 6000 euro hebt afgesloten. Je koos indertijd voor een vaste rente, zodat zou je niet voor onaangename verassingen zou komen te staan.

Fast forward naar 2017. We had toen kunnen denken dat de rentevoet in 2017 naar zijn laagste punt in de geschiedenis zou dalen? Jij niet, want dan had je zeker voor een variabele rentevoet gekozen. Maar wist je dat je je lening kan oversluiten naar een goedkopere kredietaanbieder? Als je nog een paar jaar afbetalingen voor de boeg hebt, kan dit een goed idee zijn en je behoorlijk wat geld besparen. Om te zien wie de laagste rente op persoonlijke leningen aanbiedt, kan je de aanbieders online vergelijken. Heb je weinig tijd, dan kan je hier alvast de goedkoopste leningen bekijken.

Kijk daarbij vooral naar de JKP-kolom: dat zijn de kosten die je jaarlijks bovenop het leenbedrag betaalt – voor niets gaat de zon op en de kredietverschaffer moet ook eten. Je kan gratis offertes aanvragen – zoveel en vaak als je wilt – door gebruik te maken van een soort rekenmachientje: de lening simulator. Die berekent in 3 stappen wat je maandelijkse aflossing is. Het enige wat je moet doen is het leenbedrag, de looptijd en de eventuele boete (dit staat in je leencontract en kan maximaal 1% bedragen) voor vervroegd aflossen invullen.

Voordelig leningen af- of oversluiten? Bekijk hier de goedkoopste kredietgevers!

Nadat je de diverse offertes naast elkaar hebt gelegd, controleer je bij wie je het meeste geld bespaart. De aanbieder zal je oude lening afbetalen en dit bedrag in een nieuw kredietjasje steken aan een lagere rente. Dat kan je al gauw een flink bedrag op je maandlast schelen. Nog een laatste tip: heb je diverse persoonlijke leningen, dan is het veel goedkoper om die allen onder de nieuwe persoonlijke lening aan de laagste rente te brengen. Het scheelt gelijk een pak geld (voor iedere lening betaal je aparte leenkosten). Zeg nou zelf, je kunt wel een betere bestemming vinden voor die uitgespaarde euro’s.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.