Jouw lening: alles wat je moet weten over lenen en krediet!

Jouw lening: alles wat je moet weten over lenen en krediet!

lening

Een lening afsluiten, het kan tegenwoordig allemaal makkelijk via het internet, maar er komt toch heel wat bij kijken. De aanvraag zelf moet in orde zijn, de gegevens die je mee stuurt moeten volledig zijn. Ben je wel met alles in orde om een lening te kunnen aanvragen. Het is niet enkel voldoende om meerderjarig te zijn. Wat moet je nog weten over lenen en krediet.

Alle info over lenen? Klik hier!

Je moet minstens 18 jaar zijn om een lening te kunnen aanvragen. Maar aangezien je de lening moet terug betalen moet je ook een vast inkomen hebben. Een interim of tijdelijk werk geeft niet altijd voldoende garantie voor een bank. Zij willen het risico zo laag mogelijk houden en zekerheid hebben dat je de lening kan terug betalen. Dat is niet enkel in hun nadeel, maar ook in jouw nadeel. Dan krijg je de stempel van wanbetaler en kom je in een databank terecht. Daar zien alle banken je gegevens en kunnen ze je een lening weigeren mocht je die willen aanvragen in de toekomst. Let hier dus goed mee op en breng jezelf nier in de problemen.

Je inkomsten zijn dus belangrijk, een vaste job waar je al enkele jaren actief bent is ideaal. Ook je uitgeven spelen mee voor een bank. Jr kan niet je volledige loon uitgeven aan lrningen. Dat is een straatje zonder einde en daar kom je dus niet meer uit. De banken hebben een regel dat je niet leer dan 40% kan lenen van je inkomen. Heb je al andere leningen lopen dan moet je die bik de aanvraag zeker vermelden. Dan kan een bank uitrekenen hoeveel je aankan om erbij te lenen. Ook alimentatie telt mee in die berekening. Mocht je dus nog alimentatie moeten betalen voor zoon of dochter dan dien je dit ook te vermelden. Dit kan er voor zorgen dat je geen nieuwe lening kan krijgen je kan de rekensom altijd zelf eens maken. Bij twijfel, neem gerust contact op met een bank.

Heb je geen lening of alimentatie te betalen, dan zouden er geen problemen mogen zijn. Als je een loonfiche kan voorleggen om ke inkomsten te staven dan kan een bank de aanvraag verwerken. Lang duurt dat zeker niet, soms heb je al een bevestiging op een dag. Ben je in een bankkantoor dan kan je vaak op de moment zelf al een bevestiging krijgen dat een lening mogelijk is. Een lening is pas een feut als beide partijen, jij en de bank , een contract hebben ondertekend. Denk dus eerst nog eens goed na voor je je handtekening plaatst. Je gaat trouwens een verbintenis aan voor enkele jaren en ke moet dus voor een maandelijkse terugbetaling zorgen.

Een krediet aanvragen gaat meestal over geldreserves. Je vent even low on cash en je wil weer wat meer ruimte, dan kan je bij veel banken een krediet aanvragen . Hier kunnen de kosten of JKP wel hoger zijn en je dus uiteindelijk heel wat meer kosten dan dat je geleend hebt. Maar soms is het nodig om een cash reserve te hebben. Plotse uitgaven die je zelf niet kan betalen kan je oplossen met een krediet.

We lenen allemaal, is het niet voor een auto of een huis dan is het voor kleine elektro toestellen of een renovatielening. Ook al staan Belgen erom bekend goede spaarders te zijn, de leningen die dagelijks afgesloten worden zijn nauwelijks bij te houden. Het is een makkelijke manier om je dromen waar te maken. En als je er verantwoordelijk mee om kan, dan is een lening best wel veilig te noemen. De kosten moet je er maar bij nemen. Maar daar kan je je best voor doen om de goedkoopste lening te vinden. Je doet enkele lening simulaties en voor je het weet heb je die ene bank gevonden met leuke voorwaarden. Niet langer wachten en gewoon aanvragen dus.

Dankzij een simulatie kan je al eens vrijblijvend kijken hoeveel een lening je zal kosten. Op hoeveel termijn je een bepaald bedrag kan afbetalen. Je kan kiezen om een lange of korte termijn te nemen. Kort wil zeggen minder kosten maar hoge maandelijkse afbetaling. Hier moet je een eigen keuze in maken en afwegen wat je budget aankan. Maak het niet te moeilijk voor jezelf en kies de gulden middenweg.

Jouw lening begint hier!

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.