Weinig gekende manieren om voordelig geld te lenen!

nil      0

Weinig gekende manieren om voordelig geld te lenen!

Iedereen heeft wel een droom, diep weggestopt in het achterhoofd. Stel dat het jouw droom is om de top van Mount Everest te beklimmen. Daar heb je een flink bedrag aan geld voor nodig. Een licentie kost al gauw 25.000 euro. En wat dacht je van het retourtje Brussel-Kathmandu? Nepal ligt meer dan 7000 km weg en vanuit België is dat toch 14 uur vliegen. En de dragers en gidsen die je nodig hebt? Voedsel en zuurstof om te overleven? De meesten hebben dat niet zomaar op het spaarboekje staan. Gelukkig kan je geld lenen om dit prachtige avontuur te financieren. Maar wel tegen zo laag mogelijke kosten.

Bekijk de goedkoopste leningen hier!

Grote en (hele) kleine leningen kunnen voor van alles gebruikt worden en er zijn allerlei mogelijkheden. Met een doorlopend krediet mag je geld opnemen en rood staan; de rente hierop is vrij laag. Je kan ook een persoonlijke lening aanvragen als je snel veel geld nodig hebt, bijvoorbeeld voor een nieuwe auto. Voor een nieuwe auto kan je trouwens ook een leasecontract tekenen; je betaalt per maand een bedrag en aan het einde van het contract kan je de auto tegen een bepaald percentage van de waarde kopen. Dan is er nog de hypotheek, waarschijnlijk de meest bekende lening als het gaat een huis kopen.

Als we aan geld lenen denken, denken we aan banken. Zo was het vroeger althans. Maar de laatste jaren zijn tal van kredietverstrekkers als paddenstoelen uit de grond geschoten en de mogelijkheden om te lenen zijn nu legio. Tussen al die kredietverstrekkers kan er nogal wat verschil zijn als het gaat om het maandelijkse afbetaalbedrag, zeker als de lening over jaren verloopt. Het geleende bedrag moet natuurlijk in ieder geval worden terugbetaald, maar je moet daarbovenop ook kosten betalen. Dit wordt weergegeven als een jaarlijks percentage dat op alle kredietwebsites aangegeven moet worden als JKP (jaarlijks kostenpercentage). Het JKP geeft de jaarlijkse rente die je betaalt over het geleende bedrag weer plús de kosten die de aanbieder jou berekent.

Het is dus zaak de voordeligste aanbieder – dus die met het laagste JKP – te vinden. Concreet betekent de goedkoopste kredietverstrekker meer geld in jouw zak. Wie wil dat nou niet? Daarnaast is online geld lenen voordeliger, omdat de tussenpersoon die jou een lening wil aanbieden ontbreekt. Via het internet kan je snel vergelijkingen maken tussen de kredietaanbieders via hun websites, en gratis een offerte aanvragen door gebruik te maken van de handige simulator tool. Je voert wat gegevens in, zoals wat je wilt lenen, hoe oud je bent, of je werk hebt enz. en binnen een paar seconden weet je waar je staat.

Bekijk de goedkoopste leningen hier!

Je moet natuurlijk wel controleren of de kredietmaatschappij erkend is in België, goed de voorwaarden doorlezen en niet meer lenen dan nodig is of wat je per maand kan afbetalen. Maar het leenklimaat is momenteel zeer goed omdat de interesten zo laag zijn, dus dit kan het moment zijn om te lenen, je valies te pakken en naar Nepal te reizen. Namasté.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.