Zo kan je het uiterste uit je hypotheek halen! Vergelijk en bespaar!

nil      0

Zo kan je het uiterste uit je hypotheek halen! Vergelijk en bespaar!

Wie wil er nou niet een eigen dak boven het hoofd hebben? De Belg houdt van zijn steen en 70% heeft nu een eigen huis, het hoogste percentage ooit. Om een pand te kopen of renoveren worden woonleningen aangegaan, omdat het leven doorgaat en je niet iedere avond alleen patatten wil eten. De hamvraag is hoe je het uiterste uit je hypotheek kan halen. Welnu, dat begint met het goedkoopste woonkrediet. Wist je dat kredietverleners aan verschillende tarieven lenen? Wij zetten alles voor jou op een rijtje; dan kan dan je zelf vaststellen of een hypotheek iets voor jou is.

Bekijk de laagste hypotheken hier!

Er komen een aantal serieuze voordelen kijken bij het afsluiten van een woonlening. Niet iedereen realiseert zich de fiscale, groene en sociale voordelen die je hier kan uithalen. Neem nou de ecovriendelijke of ‘groene’ herstelling van een pand. Het gaat hierbij om het uitvoeren van energiebesparende verbeteringen van een (ouder) pand, door bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie, of isolatie van buitenmuren aan te brengen. Ook nieuwe ramen en technieken voor het opwekken van warmte (zonnepanelen, warmtepompen, enz.) kwalificeren zolang the verbetering een bepaald percentage energiebesparing inhoudt. Voor dit soort aanpassingen worden vaak premies gegeven. En naast het feit dat het goed is voor het milieu, zullen je stroomfacturen ook een stuk lager zijn. Dat geld kan je dan in je eigen zak steken.

Een hypotheek kan ook interessante taksvoordelen opleveren. Bij het kopen of bouwen van een huis kan je gebruik maken van de geïntegreerde woonbonus; dat is een aftrekpost die je kan toepassen op je persoonsbelasting. Daarnaast worden voor oude huizen ook nog steeds premies gegeven als het om het behoud van een monument of erfgoed gaat. Maar misschien is het belangrijkste toch wel dat door een lening aan te gaan je al snel jezelf een eigen dak boven het hoofd kan permitteren. Je hoeft dus niet 20 jaar krom te liggen om te sparen en je kan gewoon op dezelfde manier doorleven zoals je dat gewend bent.

Het voordeel van een woonlening staat buiten kijf, dus het enige waar je op moet letten is bij welke kredietaanbieder je die lening afsluit. Door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken krijg je vlug een goed beeld van het beste jaarlijks kostenpercentage (JKP) van een aanbieder. Het JKP is het totale kostenpercentage dat je gaat betalen bovenop het geld dat je leent. Hoe lager hoe beter dus. Als je de verschillende aanbieders naast elkaar legt, kan je in één oogopslag zien wie het laagste JKP heeft en dus de laagste afbetaling voor jouw hypotheek heeft. Vergeet niet de voorwaarden van iedere aanbieder door te lezen.

Bekijk de laagste hypotheken hier!

Je kan gratis een offerte aanvragen en je wordt dan doorgestuurd naar de betreffende website. Daar is een simulatie tool die je mag gebruiken. Door een paar waarden in te voeren kun je dus heel snel vaststellen bij welke aanbieder je het minst betaalt. En zeg nou zelf: het is toch fijn om zoveel mogelijk geld in eigen zak houden?

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.