5 handige tips om goedkoper te lenen voor je auto of huis!

nil      0

5 handige tips om goedkoper te lenen voor je auto of huis!

Wil je een auto of woonst kopen? Dat kost een flinke smak geld, geld dat je meestal niet zo 1-2-3 voorhanden hebt. Voor dit type leningen gaan de meeste mensen een lening aan die over een bepaalde periode wordt terugbetaald. Er zijn veel mogelijkheden om je krediet goedkoper te krijgen dan je dacht. Lees deze 5 tips om zo slim mogelijk een lening aan te gaan.

Op zoek naar de goedkoopste lening? Die vind je hier!

Maak eerst een lijstje met je maandelijkse inkomsten en uitgaven, zoals water en elektriciteit, telefoon, huishoudgeld, autoverbruik enz. Zo heb je een goed idee wat je per maand overhoudt en hoeveel je maandelijks kan afbetalen aan de lening. Heb je wat geld gespaard? Gebruik een deel voor de aankoop. De rente op je spaargeld is bijna altijd lager dan de rente die je op je lening betaalt. Houd wel wat spaargeld achter voor onvoorziene uitgaven.

Als je een auto wilt kopen, controleer dan het brandstofverbruik en de verkeersbelasting die je gaat betalen. Die zijn afhankelijk van hoe groot en sterk de auto is. Misschien heb je helemaal geen grote auto nodig; dan kan je een hoop besparen met een kleiner model. Sluit geen lening af bij de aankoop van een auto. Je betaalt de dealer dan al gauw een veel te hoge rente; soms wel 10%. Ga naar een bank of ander andere geldschieter om voor een autolening. Je kan online heel snel zien welke aanbieder het beste JKP (jaarlijks kostenpercentage) heeft.

Bij het kopen van een woonst, vergelijk dan de banken en speel ze tegen elkaar uit. Als je bijvoorbeeld naar bank 1 gaat, teken dan niet gelijk voor de lening, maar ga ook naar bank 2 en zelfs 3, en vertel wat je aangeboden kreeg als leenvoorwaarden. De kans is zeer groot dat ze je een beter bod doen om dat geld te lenen. Let ook op of de rente variabel of vaststaand is. Een vaste rente geeft meer zekerheid, maar een lage variabele rente (of instaprente) kan ook lonend zijn. Controleer wel goed of een bepaalde instaprente deel uitmaakt van een actie, en dus maar een bepaalde tijd geldig is voordat ze stijgt.

Wat je per maand moet afbetalen hangt ook af van de looptijd van een lening en of je een boete krijgt bij vervroegd afbetalen. Een kortere looptijd is goedkoper, maar je maandelijkse afbetaling zal hoger liggen. Kijk na of er adviseringskosten bijkomen en wat de afsluitkosten zijn. Ook is het belangrijk de kredietaanbieder te controleren op vergunning en de voorwaarden goed door te lezen. Onderling kunnen kredietaanbieders veel verschillen.

Op zoek naar de goedkoopste lening? Die vind je hier!

Online kan je heel gemakkelijk het JKP (je jaarlijkse percentage aan kosten op de lening) van de aanbieders bekijken en daarna doorsurfen naar hun websites. Daar kan je gratis een offerte aanvragen door hun gratis simulatie tool te gebruiken, je leenbedrag invullen en zien wat je per maand gaat afbetalen. Zo vind je heel snel de aanbieder die het best bij jou past. En dat is natuurlijk de goedkoopste!

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.