De persoonlijke lening: wat iedereen zou moeten weten!

nil      0

De persoonlijke lening: wat iedereen zou moeten weten!

Een persoonlijke lening is precies wat het zegt: een lening op afbetaling om een persoonlijk project te financieren. Het is dus iets anders dan een auto- of woonlening, omdat je dan je huis of auto als onderpand gebruikt. Het is ook niet een doorlopend krediet, want persoonlijke leningen zit vast aan een afbetaaltermijn en ze kunnen niet vernieuwd worden. Je mag het geld overal voor gebruiken, bijvoorbeeld voor een reis, een nieuwe slaapkamer, meubelen, je huwelijksfeest, je nieuwe kantoor inrichten, enz. Het is dus een simpele vorm van krediet waar je normaliter geen borg voor hoeft te geven. Omdat de ene aanbieder van de andere verschilt, is het belangrijk te goedkoopste te vinden.

Persoonlijke leningen aan de goedkoopste tarieven? Die vind je hier!

Met dit type lening zou je ook een eigen zaak kunnen starten. Als een bank je in het verleden niet wilde financieren, dan kan je dit nu zelf doen. Misschien kom je de komende maanden krap bij kas te zitten, of moet je een aantal grote rekeningen betalen. Persoonlijke leningen kunnen daarbij helpen en zijn gemakkelijk af te sluiten. Om de lening te krijgen moet je meestal wel een vaste baan hebben. De aanbieder vraagt om je inkomsten en uitgaven om te bepalen of je de lening maandelijks kan afbetalen. Er wordt ook gekeken of je nog andere kredieten hebt openstaan. Het geleende bedrag kan nooit meer dan 40% van je inkomsten zijn, want je moet ook kunnen doorleven. Belangrijk is dat bij persoonlijke leningen het JKP (de rente plus de leenkosten) wat hoger ligt. Eens je persoonlijke lening wordt goedgekeurd, wordt het bedrag op je bankrekening gestort.

Sommige banken willen dat je een rekening opent voor je lening. Anderen vragen dat weer niet, en in dat geval wordt het geld maandelijks van een bestaande rekening gehaald via domiciliëring. Omdat de interest, termijn en afbetaalbedrag vaststaan, weet je vanaf het begin precies waar je aan toe bent. Soms is het JKP lager voor een iets hoger bedrag en hoger voor een iets lager bedrag. Dat klinkt vreemd, maar het heeft te maken met de JKP-schijf; net zoiets als onze persoonlijke taksen. Dus doe je huiswerk of lees nog eens verder.

Persoonlijke leningen aan de goedkoopste tarieven? Die vind je hier!

Om het je nog makkelijker te maken hebben wij een lijst gemaakt van de goedkoopste kredietaanbieders. Zo kan je snel zien wie het beste bij jou past: de goedkoopste natuurlijk. Door op de verschillende geldaanbieders te klikken wordt doorgestuurd naar hun website en kan je via hun simulatie tool uitvinden wat je maandelijkse afbetaling gaat worden. Zo kan je de verschillende kredietaanbieders met elkaar vergelijken en de goedkoopste persoonlijke lening vinden; dat is dus meestal de aanbieder met de laagste JKP. Mocht je tijdens een simulatie een ‘randbedrag’ invoeren, probeer dan ook een simulatie die iets hoger ligt om te zien of het JKP daalt (en omgekeerd); dan zou je zomaar geld besparen door iets meer te lenen. Ga dus op zoek naar jouw beste persoonlijke lening en doe je daar voordeel ermee. Het is nu gemakkelijker dan ooit.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.