Je lening kiezen uit het voordeligste aanbod van de markt? Dat kan!

nil      0

Je lening kiezen uit het voordeligste aanbod van de markt? Dat kan!

Soms heb je plotseling geld nodig op een moment dat het niet op je rekening staat. De kinderen worden groter en je wilt een verbouwing doen aan je huis; je auto blaast haar laatste adem uit; of misschien is het de komende 3 maanden lastiger om rond te komen. Een lening is dan een goed idee, vooral aan het huidige rentepercentage. Maar je moet je wel voorbereiden, want lenen bij de ene bank kan een pak meer kosten dan bij een andere bank. Je moet dus wel je huiswerk doen. Naast banken zijn er ook andere kredietaanbieders die jou graag leningen aanbieden aan scherpe rentevoeten. Wij hebben een aantal aanbieders voor jou op een rijtje gezet. Kurieus? Dan eerst even onze vergelijkingspagina doorlopen!

Voordelig lenen? Vind de goedkoopste leningen hier!

Voor het afsluiten van een voordelige lening is het sleutelwoord ‘vergelijken’. Vandaag de dag is er online een zeer groot aanbod van kredietaanbieders te vinden. Dat betekent dat je niet meer hoeft te wachten om je plannen uit te voeren en toch gewoon kan leven. Je hebt vaak heel snel toegang tot een geldbedrag. Wel is het zo dat je de aanbieders met elkaar moet vergelijken om de goedkoopste te vinden. Daarbij moet je op een aantal dingen letten, zoals het JKP en de looptijd. Ook moet een erkende geldschieter een Belgische vergunning kunnen aantonen, dus controleer of de aanbieder een licentie heeft. De meeste kredietaanbieders zijn zeer betrouwbaar, maar je moet het wel zeker weten.

Maak eerst een lijstje van je maandelijkse inkomsten en uitgaven (ook je pintje, af en toe een etentje en een verjaardagscadeautje horen daarbij) en zie wat je per maand overhoudt. Leen niet teveel: droog brood eten is…droog, dus zorg dat er confituur op je boterham kan. Nu je het leenbedrag kent, kan je de aanbieders online met elkaar gaan vergelijken. Bekijk als eerste hun JKP, het jaarlijks kostenpercentage. Dat is de jaarlijkse interest én de leenkosten, alles in één. Geldaanbieders zijn verplicht dit kostenpercentage duidelijk aan te geven op hun website, dus zo kom je ook niet voor onaangename verrassingen te staan. Lees ook goed de leenvoorwaarden door.

Voordelig lenen? Vind de goedkoopste leningen hier!

Dan is er de nog de looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe minder je maandelijks afbetaalt. Maar je zal uiteindelijk altijd een groter bedrag terugbetalen voor een lening aan 5 jaar dan aan 3 jaar. Wat je looptijd gaat worden is dus afhankelijk van het leenbedrag en van wat je per maand kan afbetalen. Vraag best verschillende offertes op en vergelijk die met elkaar. Dat doe je heel gemakkelijk, want de meeste kredietverschaffers bieden een gratis simulatie tool aan op hun website. Je voert wat gegevens in, zoals bedrag en looptijd, en dan weet je heel snel wat je maandelijkse aflossing wordt. Je hoeft niet eens je huis, of zelfs je stoel, uit om subiet te zien wat de voordeligste lening is voor jou. Er staat je dus niets meer in de weg om de goedkoopste lening te scoren.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.