Wees gewaarschuwd: een lening simulatie kan je fors geld besparen!

nil      0

Wees gewaarschuwd: een lening simulatie kan je fors geld besparen!

Geld lenen is altijd spannend. Aan de ene kant kan je snel je plannen verwezenlijken, aan de andere kant moet dat geld wel terug betaald worden. En dit liefst aan het laagste tarief. Hoe groter de lening, hoe meer tijd je normaliter besteedt aan de berekening. Maar wist je dat er een tool is waarmee je al binnen enkele seconden kan zien wat een lening jou gaat kosten? Dat is de zogenaamde simulatie tool. Doe je een lening simulatie voor verschillende geldaanbieders, en zo heb je al snel een goed idee wie de goedkoopste lening verschaft.

Bespaar fors geld en bekijk de goedkoopste leningen hier!

Er zijn allerlei type leningen. Zo kennen we de hypothecaire lening, die meestal de grootste is. Daar zit je ook vaak het langst aan vast om die af te betalen. Aan de andere kant van het spectrum is er de minilening. Hier gaat het om kleine bedragen van meestal onder de 1000 euro. Die vraag je aan voor de aanschaf van een nieuwe televisie of omdat je de komende maanden wat krap zit; minileningen kunnen relatief snel afbetaald worden. Tussen deze beiden is er nog een gamma aan andere leningen die voor allerlei doelen gebruikt worden. Voor al die verschillende leningen zijn er zeer veel kredietaanbieders. Het is dus zaak om die geldschieter te kiezen die jou het best past.

Om een lening te berekenen moet je een aantal factoren goed in het oog houden, zoals je inkomsten en uitgaven, maandelijkse afbetaling, het JKP en de looptijd van de lening. Maak eerst een overzicht van wat je per maand overhoudt (met een beetje speelruimte voor onvoorziene gebeurtenissen) en vergelijk de aanbieders met het laagste JKP via een lening simulatie op. Het JKP is het percentage dat jaarlijks bovenop je lening komt; het omvat de intrest en de leenkosten. Iedere geldaanbieder moet verplicht het JKP op zijn website aangeven. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wel zo prettig.

Ga naar de website van de aanbieder en voer een simulatie uit. Hiervoor moet wat informatie ingevoerd worden; de hoeveelheid info is afhankelijk van het bedrag. Zo hoef je bij een minilening maar weinig in te voeren en bij een hypothecaire lening beduidend meer. Maar binnen luttele seconden krijg je al een antwoord op je aanvraag. Zo kan je via verschillende lening simulaties zien wie de goedkoopste lening aanbiedt.

Bespaar fors geld en bekijk de goedkoopste leningen hier!

Door middel van een lening simulator kan je dus een weloverwogen beslissing te maken over je lening. Dat is belangrijk want vooral bij grote bedragen zit je toch een heel poosje vast aan de lening. Ondertussen gaat het leven door; facturen, vakantie, kinderen die van alles nodig hebben en ga zo maar door. Ga dus nooit een lening aan zonder een lening simulatie uit te voeren. Eens die gedaan is, kan je een goed onderbouwde keuze maken en genieten van de voordelen van je lening.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.