Zo bespaar je honderden euro’s op je krediet!

nil      0

Zo bespaar je honderden euro’s op je krediet!

Kredieten zijn er in vele vormen en maten. Je kan jezelf honderden euro’s besparen door niet langer teveel te betalen voor je leningen. Zo is er een groot verschil in afbetaling tussen je auto dealer en andere kredietverstrekkers. Voor een lening bij een auto dealer kan je jaarlijks wel tot 10% extra betalen voor je nieuwe auto. Een autolening afsluiten bij een bank of andere kredietverstrekker kan je doen aan minder dan de helft van dat percentage. Omdat er zoveel kredietverstrekkers zijn, kan het wat tijd kosten om de goedkoopste te vinden. En heb je die tijd niet, dan hebben wij vast de goedkoopste aanbieders voor jou gesorteerd.

De goedkoopste kredieten? Bekijk ze hier!

Een doorlopend krediet op je bankrekening is een lening die je eigenlijk alleen moet aangaan als je niet precies weet hoeveel je nodig hebt. Dat kan een langere studie zijn, dus dan heb je snel toegang tot geld als dat nodig is. De rentevoet is wel hoger dan voor veel andere leningen, vooral als we het over de kredietkaart hebben: 15%! Beter is om voor uitgaven als een auto, huis, verbouwing of persoonlijke uitgave een bijbehorende lening aan te vragen bij een kredietaanbieder. Heb je meerdere leningen lopen, overweeg dan die samen te brengen (te oversluiten) bij één kredietverstrekker. Dat scheelt je heel veel kosten, wat hoe hoger de lening hoe minder je namelijk aan kosten betaalt.

Misschien heb je 10 jaar geleden een woonkrediet afgesloten. Toen was de rentevoet beduidend hoger dan nu, want die staat momenteel historisch laag. Je kan een nieuwe lening aangaan tegen scherpere voorwaarden bij een kredietverstrekkers die jou beter past. Zo kan je de oude lening oversluiten en tegen betere voorwaarden het restant maandelijks afbetalen. Je kan dan meer geld spenderen tijdens de maand, of wat meer afbetalen om de lening sneller af te lossen. En dat geldt voor tal van kredieten. Het eerste wat je moet doen is de aanbieders met elkaar vergelijken om de meest voordelige lening te vinden. Er zijn ondertussen zoveel aanbieders dat de concurrentie moordend is. Je kan daarvan profiteren door de goedkoopste eruit te pikken. Het verschil in JKP verschilt misschien maar een 1 of 2 decimalen, maar aan het einde van de looptijd kan je dat honderden euro’s schelen.

De goedkoopste kredieten? Bekijk ze hier!

Het is dus slim om aan kredietmanagement te doen en jezelf zoveel mogelijk ruimte te geven voor de aflossing van een krediet. Bekijk wel goed of het voorgestelde JKP over de hele duur van je lening geldt; soms gaat het om een instapactie en kan het iets gaan stijgen. Om een vergelijking te maken kan je in ons overzicht verschillende aanbieders vinden en naar hun website surfen. Je vindt daar informatie en een simulatie tool waarmee je precies kan berekenen hoeveel een lening jou gaat kosten. Kijk als eerste naar het JKP – dat zijn de rente plus de leenkosten die je gaat betalen – en lees de voorwaarden. Niets houd je dan nog tegen om een op maat gemaakte lening af te sluiten.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.