Wat kan ik lenen? Zo ontdek je hoe ver je kan gaan in je lening!

nil      0

Wat kan ik lenen? Zo ontdek je hoe ver je kan gaan in je lening!

Iedereen kent wel in een situatie waar een lening van pas zou komen. Het kan gaan om een kleiner bedrag, zoals een vakantie, een nieuwe televisie of gewoon omdat je deze maand even krap zit. Het kunnen ook (veel) grotere bedragen zijn. Denk daarbij aan een studielening, de verbouwing van je appartement of een nieuw huis kopen. Er zijn dus net zoveel leningen als er leendoelen zijn. Maar wat is nou het bedrag dat je kan lenen én afbetalen?

Bekijk hier wat je kan lenen bij de goedkoopste aanbieders!

De vraag ‘Wat kan ik lenen’ is een stuk makkelijker te beantwoorden dan je misschien dacht. Kredietverschaffers geven momenteel leningen aan zeer scherpe rentevoeten en leenkosten. De rente op schulden staat erg laag en met al die aanbieders in de markt is er veel competitie. Die beconcurreren elkaar vooral op het jaarlijks kostenpercentage (JKP)- de rente samen met de leenkosten. En dat is goed voor jou, want zo kan je de goedkoopste aanbieder kiezen voor je lening.

Misschien wil je een lening aangaan voor het verbouwen van je woonst. Dan kom je momenteel in aanmerking voor premies van de overheid. Die zijn vooral gericht op vermindering van je energieconsumptie, zoals die oude mazoutkachel vervangen voor één op aardgas. Of je dak en muren isoleren, dubbele beglazing aanbrengen en nog meer. Je bespaart dus niet alleen op je energierekening, je krijgt vaak ook nog eens geld voor je investering. En dat is mooi meegenomen, want zeg nou zelf: iedereen houdt liever meer geld over aan het einde van de maand.

Om uit te vinden waar de goedkoopste lening te halen valt, is het een goed idee om een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kan dat doen door een praatje te gaan maken met banken en kredietverschaffers, maar dat kost enorm veel tijd. Makkelijker is om in te loggen op je laptop en de vergelijkingen online te doen. Bijna iedere aanbieder heeft wel een simulatie tool waarmee jij je maandelijkse afbetalingen kan berekenen. De simulaties zijn gratis en je kan het net zo vaak uitvoeren – met verschillende bedragen – als je wilt. Je kan dus heel precies de grens opzoeken van wat jij per maand kan afbetalen.

Bekijk hier wat je kan lenen bij de goedkoopste aanbieders!

Let bij een simulatie op het volgende: de bedragen zijn in ‘schijven’ verdeeld. Iedere schijf heeft zijn eigen kostenpercentage. Voor een klein bedrag betaal je vaak een hoger percentage aan leenkosten dan voor een groter bedrag. Stel dat je een lening van 500 euro nodig hebt die je in 3 maanden afbetaalt. Het kan zijn dat je dan meer maandelijkse kosten voor de lening betaalt dan een iets groter bedrag. Soms is het bijvoorbeeld handig om 800 euro aan 4 maanden te lenen. Het is mogelijk dat je dan in een andere schijf terechtkomt en je uiteindelijk misschien minder zal afbetalen. Jouw vraag ‘Wat kan ik lenen’ zou dan zomaar ineens een hoger bedrag kunnen zijn voor minder geld. Fijn toch?

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.