Lenen zonder je lening te berekenen, is dat wel een goed idee?

nil      0

Lenen zonder je lening te berekenen, is dat wel een goed idee?

Nee, dat is niet slim. Maar laten we bij het begin beginnen. Na jaren in je eigen woonst is het tijd voor een nieuwe keuken. Kijk eerst eens rond in je oude keuken en tel de elektrische apparatuur die daar staat: oven, kookplaat, wasemkap, koelkast/vriezer, magnetron, afwasmachine en misschien nog meer. Deze apparatuur is/wordt meestal ingebouwd, dus dat moet in elk geval vervangen worden. Daar bovenop komen dan je spoelbak met kraan, nieuwe kasten en laden, spatwand, eventuele tegeltjes en ga zo maar door. Voor dit soort projecten is het slim om een lening aan te vragen, want de rentevoet was nog nooit zo laag.

Lenen aan het scherpste tarief? Dat doe je hier!

De grote vraag is natuurlijk wat dit jou gaat kosten, dus je moet eerst je lening berekenen. Omdat het zo regent, heb jij geen zin om je jas aan te trekken, een bank binnen te stappen en informatie te vergaren over je maandelijkse afbetalingen. Maar met dit soort leningen hoeft dat helemaal niet. Je kan vanuit je favoriete stoel, met een laptop op schoot, heel snel zien of je de lening kan opbrengen. Je moet wel een beetje werk verrichten, maar je zit goed warm daar bij je openhaard, en dat pintje naast je elleboog smaakt ook prima. Maak eerst een overzicht van je maandelijkse inkomsten en uitgaven (en neem die laatste niet te krap). Zo weet je wat je per maand overhoudt en dat kan je als afbetaalbedrag gebruiken. Nu komt het detectivewerk:

Probeer online de goedkoopste kredietaanbieder te vinden die jou geld leent aan het laagste tarief. Met al die kredietverschaffers kan dat een poosje duren, dus wij hebben alvast de goedkoopste aanbieders in een tabelletje gezet voor jou. Zoek zelf uiteraard rustig door als je meer opties wil zien. Geldschieters en banken maken het je tegenwoordig wel heel erg makkelijk: ze bieden jou gratis een simulatie tool aan; dat maakt je lening berekenen een makkie. Met deze tool kan je een denkbeeldige lening simuleren en zien wat je maandelijks gaat afbetalen, inclusief de rente en leenkosten. Eenvoudiger kan het niet en jij weet dan heel snel wat je mogelijkheden zijn.

Lenen aan het scherpste tarief? Dat doe je hier!

De simulator vraagt je een paar gegevens in te vullen, zoals de looptijd van de lening, soms je leeftijd (afhankelijk van de grootte van het leenbedrag) of eventuele andere kredieten die lopen. De vragen zijn afhankelijk van het te lenen bedrag. Misschien heb je maar 500 euro nodig omdat je deze maand even krap bij kas zit of je wasmachine kapot is. Dan is zo’n lening heel gauw geklaard en heb je het geld ook vaak binnen 24 uur op je rekening staan. Wat grotere bedragen lokken vaak wat meer vragen uit, want je moet natuurlijk niet in de problemen komen. Een lening berekenen is dus belangrijk. Je weet dan dat ondanks die lening, jij toch gewoon je dingetje kan blijven doen en tegelijkertijd kan kokkerellen in je nieuwe keuken. Dat zijn twee vliegen in één klap. Fijn toch?

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.