De beste manier om een doorlopend krediet aan te vragen!

nil      0

De beste manier om een doorlopend krediet aan te vragen!

Persoonlijke en doorlopende kredieten worden nogal eens door elkaar gehaald. De leningen lijken op elkaar, maar het type is afhankelijk van je situatie. Bij een persoonlijk lening weet je precies hoeveel geld je nodig hebt. Dat kan een nieuwe auto zijn of nieuwe meubelen. Het bedrag wordt in een keer op je rekening gestort, de afbetaling is elke maand gelijk, de looptijd staat vast en wat afgelost is kan niet opnieuw opgenomen worden. Een doorlopend krediet is meer een geldreserve.

Doorlopend geld nodig de komende jaren? Vergelijk de goedkoopste kredieten hier!

Bij een krediet dat doorloopt weet je van te voren niet precies hoeveel je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een studie. Je krijgt een kredietlimiet en neemt geld op als dat nodig is. Het is niet gekoppeld aan een looptijd, de rente is variabel en de looptijd is flexibel. Je betaalt enkel rente over het opgenomen bedrag. Je kan tussentijds steeds een bedrag opnemen.

Er zijn een aantal condities om dit krediet te kunnen afsluiten. Je dient bijvoorbeeld een baan te hebben. Ook zal de aanbieder een CKR-check (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) uitvoeren. Sta jij op deze ‘zwarte lijst’, dan wordt het moeilijker maar niet onmogelijk. Misschien kon je 5 jaar geleden de lening van toen niet altijd tijdig terugbetalen, maar is die situatie nu helemaal anders.

Onder banken en de hele resem kredietaanbieders kunnen er nog al wat verschillen zijn wat betreft de interestvoet. Online lijken een paar decimalen op zich niet veel. Maar als je berekent wat je aan de één of aan de ander gaat betalen aan een aantal jaren, kan dat vele procenten, dus ook euro’s, schelen. Hoe vind je uit bij wie je aan het laagste tarief kan lenen? Door een aantal kredietverschaffers met elkaar te vergelijken. Je moet er dus wat moeite voor doen.

Wij hebben ondertussen ook niet stil gezeten, dus als je snel informatie nodig hebt over een doorlopend krediet, bekijk dan in onze tabel de goedkoopste kredietverleners en vergelijk die alvast met elkaar. Je kan zoveel vergelijkingen trekken als je wil, ten minste 5, dan heb je tenminste een goed idee van wat er zoal in deze markt wordt aangeboden. Kijk eerst wie het laagste JKP biedt – dat is je jaarlijkse kosten percentage (rente én leenkosten). Bedenk dat bij een krediet dat doorloopt, de rentevoet variabel is – hij kan dus stijgen en dalen.

Doorlopend geld nodig de komende jaren? Vergelijk de goedkoopste kredieten hier!

Door op je favoriete aanbieder te klikken (dat is natuurlijk die met het laagste JKP) kom je op de website van de geldverstrekker en kan je een gratis simulatie uitvoeren. Je beantwoord een aantal vragen (leenbedrag, kredietlimiet, werk, enz.) en zo weet je heel snel of je in aanmerking komt voor het gewenste leenkrediet. Zorg dat je niet overboord gaat met de limiet. Met een beetje rekenwerk en nadenken staat jou niets in de weg om een doorlopend krediet aan te vragen. Zo kan je je in alle rust en zonder zorgen op je nieuwe studie te concentreren. Wij wensen je in elk geval veel succes daarmee.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.