5 tips om op de snelste en gemakkelijkste manier leningen te vergelijken!

nil      0

5 tips om op de snelste en gemakkelijkste manier leningen te vergelijken!

Als je online iets aankoopt dan zoek je de beste deal. Je doet dat door de producten en de prijzen met elkaar te vergelijken. Iedere handelaar heeft zijn eigen tarieven en het is aan jou om de dealers met elkaar te vergelijken en de beste te kiezen die bij jouw budget past. Zo zou je dat ook moeten doen als je een lening gaat afsluiten. Leningen vergelijken is belangrijk want ook dat zijn producten waar verschillende prijskaartjes aan hangen.

Snel en gemakkelijk leningen vergelijken doe je hier!

Banken en andere kredietverschaffers bieden allerlei leningen aan. Maar waar moet je nou op letten om zo snel en gemakkelijk mogelijk al die verschillende aanbieders te vergelijken? De onderstaande tips gaan over leenbedrag, looptijd, rente, leenkosten en leningen vergelijken. Het vergelijken doe je met de leningsimulator, die je gratis mag gebruiken op de websites van de aanbieders. Je geeft een paar gegevens in en dan weet je binnen korte tijd wie jou de beste lening kan aanbieden. Kies eerst het type lening; er zit nogal een verschil tussen een persoonlijke lening voor een nieuwe chauffage of een hypothecaire lening voor een huis.

Dit is de perfecte tijd om te lenen, want de intrest is historisch laag. Stel vast wat je maximale leenbedrag is en leen niet teveel. Maak dus eerst een overzicht van je inkomsten en uitgaven om het maandelijkse afbetaalbedrag te berekenen. Vervolgens bepaal je de looptijd van de lening; dat is de periode waaraan je de lening afbetaalt. Voor een kleine lening heb je veelal een korte looptijd nodig, maar grotere leningen hebben doorgaans langere looptijden. Dat is ook beter want het leven gaat gewoon door. Je betaalt aan het einde dan wel wat meer dan bij een kortere looptijd, maar je kan in elk geval normaal doorleven.

Nu kan je de leningen vergelijken – we hebben alvast een aantal aanbieders in een overzicht gezet voor jou. Bekijk wat het rente- en kostenpercentage (JKP) is dat een aanbieder jou aanrekent. Je kan dat in één oogopslag zien door naar de JKP-kolom te kijken. De laagste JKP is het laagste rente- én kostenpercentage dat je per jaar gaat betalen voor je lening. De Belgische overheid stelt verplicht dat financiële aanbieders het totale kostenpercentage duidelijk moeten tonen op hun website. Zo krijg je geen zand in je ogen gestrooid. Controleer ook de voorwaarden en bekijk of het percentage zo blijft of dat het om een instapactie gaat.

Snel en gemakkelijk leningen vergelijken doe je hier!

Je ziet, het kan eigenlijk niet eenvoudiger. Je zal misschien ook advies over een lening willen inwinnen bij een bank (meerdere banken is nog beter), maar je hebt dan al een goed idee van de goedkoopste mogelijkheden. In het overzicht worden gratis offertes aangeboden en je kan gewoon doorklikken naar de sites van de aanbieders en gebruik maken van hun simulators. Geef wat gegevens in en dan zie je heel snel wat je maandelijkse afbetaling gaat worden. Nú is de beste tijd om te lenen dus waar wacht je nog op?

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.