Je lening berekenen via een lening simulator? Geen probleem!

nil      0

Je lening berekenen via een lening simulator? Geen probleem!

Eindelijk weer een dag met een zonnetje en je zit lekker op het terras. Met die zonnestralen op je rug begint het weer te kriebelen; je gaat vanzelf aan vakantie denken. Een vakantie waar je 2 weken lang iedere dag van de zon kan genieten. Er is slechts 1 probleem: je rekening staat er wat mager bij. Je bent net verhuisd en er moesten spullen gekocht worden. Dat snijdt erin en nu is er geen geld voor vakantie. Of toch wel? Met een lening simulator kan je een lening berekenen en je zal verbaasd staan van de mogelijkheden die je hebt.

Lening nodig? Bekijk hier de goedkoopste kredietaanbieders!

In dit voorbeeld gebruiken we het vakantiegevoel, maar het kan evengoed gaan om een nieuwe auto, huis, renovatie, studie en ga zo maar door. Er zijn allerlei type leningen die jou de ruimte geven om je plannen nú uit te voeren en niet jaren te hoeven sparen. Daarnaast is dit een geweldige tijd om te lenen, want de rente stond nog nooit zo laag. Dit betekent dat sparen bijna niets extra’s oplevert, en omgekeerd dat schulden lage kosten met zich meebrengen. Hoe gecompliceerd is het nu om je lening te berekenen? Helemaal niet dus! En je hoeft er niet eens je jas voor aan te trekken.

Vandaag de dag sluit bijna iedereen wel op het één of andere moment een lening af. In België bestaat 81% van de leningen momenteel uit woonkredieten. Maar ook consumentenkredieten, zoals de aanschaf van een nieuwe auto, televisie of slaapkamer, tonen een stijgende lijn. De Belg is dus positief gestemd over het afsluiten van een lening en gebruikt daarvoor een lening simulator. Eerst moet je goed berekenen hoeveel je per maand kan afbetalen. Je doet dit door je maandelijkse uitgaven – alle vaste lasten, hobby’s en dingen die je niet wilt opgeven – van je inkomsten af te trekken. Dat zou dus je maandelijkse afbetaalbedrag kunnen zijn.

Nu wil je allicht een aanbieder vinden die jou een zo goedkoop mogelijk krediet aanbiedt. Log in op je laptop alwaar je een grote hoeveelheid aanbieders zal vinden. En er zijn vaak (grote) verschillen tussen kredietgevers als het om afbetalen gaat. En zelfs minimale verschillen kunnen aan het einde van de rit een impact hebben. Je moet dus een vergelijking maken en dat doe je door op meerdere aanbieders te klikken. Op hun websites staat een gratis lening simulator waar je het leenbedrag en de looptijd invoert en, afhankelijk van het bedrag, soms wat andere gegevens. Al na een paar seconden weet je hoeveel je per maand gaat afbetalen en dat is inclusief het jaarlijks kostenpercentage (JKP).

Lening nodig? Bekijk hier de goedkoopste kredietaanbieders!

Het JKP geeft een goed overzicht van de goedkoopste kredietaanbieders. De aanbieders met het laagste JKP bieden meestal de goedkoopste lening aan en dat zie je als je de simulaties uitvoert. Bijna iedere aanbieder heeft een dergelijke simulator dus je kan ze vergelijken. Lees wel steeds de voorwaarden door. Eens je weet waar je staat, is een beslissing snel gemaakt. Makkelijk toch?

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.