Wie wilt er ook een lekker goedkoop woonkrediet?

nil      0

Wie wilt er ook een lekker goedkoop woonkrediet?

Iedereen natuurlijk! Een lening voor je woonst gaat niet alleen over de aankoop. Het kan bijvoorbeeld ook over het herstellen daarvan gaan, en dat is vooral fijn als je een oud(er) huis hebt. Bij dit soort projecten kunnen de cijfers dan ook aardig oplopen. Het is dus een voordeel als je een zo groot mogelijk bedrag kan lenen aan een zo laag mogelijke maandelijkse afbetaling. Maar laten we bij het begin beginnen. Dat is het woonkrediet of de hypothecaire lening.

Je hebt 15 jaar geleden een huis gekocht met een hypothecaire lening van 100 000 euro. Je hebt de lening afgesloten in een periode dat de rentevoet beduidend hoger lag. Tot nu toe werd 80 000 euro afbetaald, maar nu is het huis toe aan herstellingen, of je wilt bijvoorbeeld een stukje bijbouwen. Wist je dat je je bestaande (niet-vervallen) hypotheek opnieuw kan gebruiken voor die aanpassingen of verbouwing? Je moet dan ook geen hypotheek of notariskosten betalen, en dat scheelt een pak geld. Is het huis ouder dan 10 jaar en niet verhuurd, dan kan je aan een voordelig btw-tarief verbouwen. Omdat de meeste woonkredieten een fiscaal voordeel opleveren verlies je dit voordeel dus niet met een nieuwe lening. Het krediet is immers nog steeds lopende.

Klik hier om de voordeligste leningen te bekijken!

Het nieuwe woonkrediet zal aan de huidige rentetarieven afgesloten worden en je nog lopende krediet (meestal tegen een hogere rentevoet) heeft daar geen impact op. Je kan voor de afbetaling van je woonlening ook van financiële instelling wisselen en je krediet oversluiten tegen een lagere rentevoet. Zo zijn er dus allerlei manieren om je kosten te verlagen. Met zoveel banken en instellingen is het een goed idee om je huiswerk te doen door ze met elkaar te vergelijken. Meestal zijn we vertrouwd met de bank waar we al jaren bankieren, maar je moet zeker meerdere instellingen met elkaar vergelijken en tegen elkaar uitspelen. Een bank geeft naar buiten toe weliswaar een basisrentevoet aan, maar in de praktijk is er ruimte ingecalculeerd om met jou te onderhandelen. Wees dus slim en maak daar gebruik van.

Voor een snel en gemakkelijk overzicht om al een goed idee van tarieven te krijgen ga je naar de websites van de aanbieders, vooral die met het laagste JKP (jaarlijks kostenpercentage). Daar vind je een simulator tool waar je wat gegevens kan invoeren. De simulator laat je heel snel weten of je in aanmerking komt voor de hypothecaire lening en wat je maandelijkse afbetaling gaat worden. Controleer iedere aanbieder op vergunning (afgegeven door de Belgische overheid), lees altijd goed de voorwaarden door en verzeker je ervan dat het lage JKP niet om een instapactie gaat die volgende maand eindigt.

Klik hier om de voordeligste leningen te bekijken!

Je kan ook naar een financieel adviesbureau gaan om je daar te laten voorlichten. Gewapend met zoveel mogelijk informatie kan je dan gaan onderhandelen met de verschillende kredietaanbieders. Wees niet bang om een paar keer terug te keren bij een financiële instelling om het onderste uit de kan te halen. De aftrap is aan jou om een zo goed mogelijk woonkrediet te scoren.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.