Zo kan je direct geld lenen, voor als het echt dringend is!

nil      0

Zo kan je direct geld lenen, voor als het echt dringend is!

Een onverwachte vakantie die uit het niets opduikt, je diepvriezer die het begeeft, nieuwe meubels voor je woonst…er zijn duizend en één reden waarom je plotseling geld nodig hebt. Er zijn verschillende soorten leningen die je uit de brand kunnen helpen, met voor- en nadelen. Lenen kost altijd geld maar direct geld lenen is nu gemakkelijker dan ooit. Zo kan je een persoonlijke lening, minilening of doorlopend krediet afsluiten. De laatste is technisch gezien geen lening (omdat je geen geld op je rekening gestort krijgt) maar wel nauw verwant.

Direct geld lenen? Vind de meest voordelige kredieten hier! voor de goedkoopste leningen

Een doorlopend krediet is een flexibele lening en wordt meestal aangevraagd als je niet weet hoeveel of wanneer je het geld nodig hebt. Je spreekt een limiet af en dit bedrag mag je vrij opnemen, wanneer je maar wilt. Er is dus geen looptijd aan verbonden. Een ander voordeel is dat je pas een maandelijks percentage gaat terugbetalen als je geld hebt opgenomen. Ook kan je steeds weer geld terug opnemen. De rente is afhankelijk van de limiet (en lager dan een persoonlijke lening) en is variabel – dus het kan ook ongunstig uitpakken. Ook de leenkosten staan niet vast en je hebt discipline nodig om de lening steeds af te betalen.

Een andere vorm van direct geld lenen is de persoonlijke lening; die wordt meestal aangevraagd voor een aankoop die je op dat moment wilt doen. Het bedrag wordt dus in één keer op je rekening gestort en je betaalt maandelijks een vast bedrag af. De lening is verbonden aan een looptijd. De rente staat vast (en is vaak wat hoger dan voor een doorlopend krediet), maar je komt in elk geval niet voor onaangename verrassingen te staan. Je kan niet terug opnemen als je hebt afbetaald, en als je vervroegd aflost kan je een boete krijgen. Voor zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet wordt gecontroleerd of je op de ‘zwarte lijst’ staat van het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren).

Voor kleine leningen kan je een minilening aanvragen; meestal een bedrag van onder de 1000 euro. Je hebt het meestal binnen 24 uur op je rekening (of soms al na 10 minuten) staan, dus dat is lekker snel. Er wordt niet gecontroleerd of je een CKP-registratie hebt en de lening moet meestal snel afgelost worden. Bij een minilening is de rente wel hoger dan voor de 2 voorgaande leningen, maar je betaalt ook sneller af.

Direct geld lenen? Vind de meest voordelige kredieten hier! voor de goedkoopste leningen

Welke lening het beste is, is dus afhankelijk van waar je het voor nodig hebt. Voor direct geld lenen kan je de websites bekijken van vele kredietverschaffers. Let daarbij op de rente en de kosten die je moet betalen. Die staan samen aangegeven onder het JKP, dus hoe lager hoe beter. Vergeet ook niet de voorwaarden door te lezen. Op de websites kan je gratis offertes aanvragen via de leningsimulator, zien wat je (maandelijkse) afbetalingen worden en ze vergelijken. En jij bent slim genoeg om daarna de goedkoopste aanbieder te kiezen en zoveel mogelijk geld in je portefeuille te houden.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.