Hoeveel kan ik lenen? Bereken hier de limieten van je hypotheek!

nil      0

Hoeveel kan ik lenen? Bereken hier de limieten van je hypotheek!

Je hebt je droomhuis gevonden dus nu heb je een lening nodig. Tegenwoordig is het voordeliger dan ooit om een woonkrediet af te sluiten. De rentevoet staat historisch laag en de Belg heeft al weer enige jaren vertrouwen in de toekomst. Dat is te zien aan de grote stijging in leningen die de afgelopen jaren werden afgesloten. Welke lening het best past bij jouw vastgoedproject is afhankelijk van een aantal factoren en van de kredietverstrekker. Om een goede beslissing te nemen moet je daarom wat tijd doorbrengen achter je pc. Heb je die tijd niet hebt, dan hebben wij vast de goedkoopste aanbieders op rij voor jou. Zo kan je heel gemakkelijk een vergelijking trekken.

Bereken hier de limieten voor een krediet!

Hoeveel kan ik lenen voor mijn hypotheek? En wat wordt dan de maandelijkse afbetaling? Op deze vragen kan je tegenwoordig online heel snel een antwoord vinden, lang voordat je een bank binnenstapt. Met zoveel geldverstrekkers (traditionele banken en andere kredietmaatschappijen) die vechten om aandacht is er aardig wat verschil in afbetaling tussen de ene of andere. Vergelijk daarom zeker wie jou de beste tarieven en voorwaarden biedt. Gewapend met je informatie kan je daarna eventueel diverse banken langsgaan. Je zal verbaasd staan over hoe vaak banken bereid zijn om te onderhandelen. Maak daar dus vol gebruik van en speel te tegen elkaar uit. Banken willen graag een deal met je sluiten en zijn bereid je tegemoet te komen.

Je kan niet zomaar eender welk bedrag dan ook lenen. Een bank wil als eerste weten wat je vaste inkomen is. De lening mag in principe niet meer dan een derde van je inkomen zijn. Als je een partner hebt die ook werkt, dan kan het salaris mee opgeteld worden en kan je meer lenen. De duurtijd van de lening speelt ook een rol. Hoe langer je leent hoe meer geld je uiteindelijk betaalt, maar anderzijds heb je meer ruimte om door te leven; de afbetaling wordt immers over een langere periode verspreid. Het leenbedrag dat kredietgevers ter beschikking stellen kan zeer sterk verschillen. Je moet de leenmogelijkheden dus zeker vergelijken om de voordeligste lening te vinden. Het kost wat tijd, maar dat is zeker de moeite waard.

Bereken hier de limieten voor een krediet!

Je ziet, jouw vraag: “Hoeveel kan ik lenen voor mijn hypotheek”, is van je omstandigheden afhankelijk. De kredietaanbieder moet natuurlijk ook eten, dus leen je aan een jaarlijks kostenpercentage (JKP) – dat is de rente én de leenkosten samengevoegd. Het laagste JKP betekent meestal de laagste afbetaling van die kosten. Lees wel steeds alle voorwaarden door om zeker te zijn dat het JKP niet een instapactie is en misschien nog stijgt. Op de website van de aanbieder kan je gratis een offerte aanvragen met simulator tool. Door wat gegevens in te geven in deze rekenmachine weet je binnen een paar minuten wat je maandelijkse afbetaling zal zijn. Zo zie je rap wie het goedkoopst uit de bus komt en dat is natuurlijk wat je zoekt.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.