Wees gewaarschuwd: geld lenen van een particulier draagt risico’s!

nil      0

Wees gewaarschuwd: geld lenen van een particulier draagt risico’s!

Nu je een zelfstandig verdiener bent, wordt het tijd voor die coole auto waar je al zo lang naar smacht. Maar daar heb je een lening voor nodig. Helaas werk je nog maar pas, dus bij de bank hoef je het eigenlijk niet te proberen. Stel dat je ouders jou dat wel willen lenen, dan ben je uit de brand. Maar is dat wel een goed idee?

Zoek je een goedkope lening? Bekijk de goedkoopste aanbieders hier!

Geld lenen van een particulier betekent dat er geen financiële instelling aan te pas komt. Het kan bijvoorbeeld je broer zijn, een goede vriend, of je partner die het geld leent. De kans is echter groter dat je teveel zal lenen als je de persoon goed kent. Ben je enig kind, dan zijn er weinig wolkjes aan de lucht, maar misschien heb je een broer en zus. Vinden die dat een goed idee? Misschien willen ook zij wel geld willen lenen van pap en mam, maar die kunnen geen 3 kids van een krediet voorzien. Dit kan dus voor veel onrust zorgen binnen de familie, en dat is het laatste wat je wilt.

Je kan ook aan een lening van een particulier geraken door de advertenties in de krant na te lopen. Daarin bieden private personen leningen aan. Voor beide partijen zijn daar echter serieuze risico’s aan verbonden partijen. Voor de persoon die jou het geld leent, is het risico vooral dat je de lening niet kan afbetalen, dat is duidelijk. Maar ook voor jou als ontvanger kunnen er haken en ogen zitten aan een dergelijke actie.

Ten eerste dien je het leengedrag van de onbekende aanbieder te bestuderen. Daarvoor moet je het internet doorspitten om te zien wat de commentaren van andere leners zijn. Nogal tijdrovend. Daarnaast is een waterdicht contract van groot belang. Dat moet door de notaris opgesteld worden en kan veel geld kosten. Bij geld lenen van een particulier zijn de intresten meestal ook beduidend hoger dan bij banken en andere kredietverstrekkers. Dit is omdat er geen controles worden uitgevoerd op eventuele eerdere leningen die je hebt afgesloten, en omdat de kredietgever een risico neemt wat betreft de aflossing. Hij kent je immers niet.

Zoek je een goedkope lening? Bekijk de goedkoopste aanbieders hier!

Er is nog een ander type kredietgever dan je ouders, de onbekende of de bank. Dit zijn financiële instellingen die zich enkel specialiseren in kredieten. Ze zijn in het bezit van een vergunning die is verstrekt door de Belgische overheid, en hebben dus toestemming om jou een krediet te verstrekken. Omdat er zo veel aanbieders zijn, kan je op je laptop heel snel vaststellen wie jou het goedkoopste krediet aanbiedt (tip: hoe lager het JKP hoe goedkoper de lening meestal is). Klik op de aanbieder en vraag een gratis offerte aan via de lening simulator. Je geeft wat gegevens in, zoals het bedrag en de looptijd, in en binnen 2 mintuten weet je wat je maandelijkse afbetaling gaat worden. Het is dus een stuk veiliger dan geld lenen van een particulier, en het geeft een volwassen gevoel om het gewoon in je uppie te regelen.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.