Weinig gekende manieren om je hypotheeklening te optimaliseren!

nil      0

Weinig gekende manieren om je hypotheeklening te optimaliseren!

Voor het kopen, bouwen of verbouwen van een woonst heb je meestal een lening nodig, en dat is niet niks. Waarschijnlijk wordt dit je grootste lening ooit, want het gaat om een pak geld. Er zijn een aantal manieren om je woonkrediet te optimaliseren. Als eerste zoek je uit wie de goedkoopste aanbieders zijn met het laagste JKP. Het jaarlijks kostenpercentage is de rentevoet plus de leenkosten samen, en dit bepaalt je maandelijkse afbetaling. Om alvast een beeld te krijgen kan je naar de vergelijkingspagina gaan om een gratis leningsimulatie uit te voeren.

Een woonst kopen of verbouwen? Bekijk hier de voordeligste kredietaanbieders!

Bij een hypotheeklening kan je gebruik maken van deelkredieten. In plaats van 1 lening af te sluiten aan een lange looptijd, splits je het op in verschillende looptijden, bijvoorbeeld 1 lening op 15 jaar en 1 op 30 jaar. De rentelasten gaan daardoor omlaag, maar je kan toch blijven genieten van fiscale aftrek. Bij dit voordeel gaat het om een woonkrediet op de enige eigen woonst, dus niet voor een vakantiehuis naast je woonst.

Stel ook vragen over een hypothecair mandaat. Dit betekent dat de lening niet wordt ingeschreven bij de notaris, dus die kosten moet je niet betalen. Maar let op: dit is alleen handig als je een relatief laag woonkrediet hebt afgesloten. Je kan namelijk niet meer genieten van het fiscale voordeel, omdat die gebaseerd is op een minimum leenbedrag. Ga dus na of de woonlening die je hebt afgesloten wel of niet in aanmerking komt voor fiscale aftrek.

Loop verschillende banken binnen en onderhandel! Onderhandelen zit niet zo ingebakken in onze cultuur, maar je kan jezelf duizenden euro’s besparen door de officiële rente van de bank naar beneden te halen. Bekijk eerst online wie de beste intrest en leenkosten aanbiedt, en lees ook de kleine lettertjes. Het JKP is natuurlijk van groot belang – hoe lager hoe beter – maar met een hypotheeklening bij een bank komen ook nevenproducten.

Nevenproducten zijn bv. levens- of schuldsaldoverzekering en een woonverzekering. Hoewel je verplicht bent die af te sluiten, hoeft dat niet bij dezelfde bank te gebeuren. Een bank geeft je geen woonkrediet uit de goedheid van haar eigen hart. Een bank wil winst maken. Nevenproducten vangen meestal de voor jou verlaagde rente op, omdat je vaak (veel) meer betaalt voor de polissen dan bij een andere verzekeraar. Laat je dus geen oor aannaaien en controleer waar je de beste deal krijgt door je berekeningen te doen.

Een woonst kopen of verbouwen? Bekijk hier de voordeligste leningaanbieders!

Ben je energiezuinige vloeren of ramen aan het inzetten? Afhankelijk van de energiebesparing kan je recht hebben op een premie. Ook kan je onder bepaalde omstandigheden een gratis verzekering ‘gewaarborgd wonen’ ontvangen. Dan ben je gedekt als je plotseling werkloos of arbeidsongeschikt wordt. Onder bepaalde voorwaarden kan je een sociale woning (die beduidend goedkoper is dan op de immo-markt) of een sociale lening (met een beduidend lagere rente) aanvragen. Tot slot kan je bij een hypotheeklening bepaalde kosten fiscaal inbrengen, zoals je terugbetaalde rente en kapitaal en je schuldsaldoverzekering. Toch mooi meegenomen, niet?

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.