De complete gids voor de aanvraag van je woonkrediet! Doe de simulatie!

nil      0

De complete gids voor de aanvraag van je woonkrediet! Doe de simulatie!

Je hebt je perfecte woonst gevonden, dus de tijd is rijp voor het aanvragen van een woonkrediet. De Belg heeft weer vertrouwen in zijn toekomst, de rentevoet is naar het laagste niveau gedaald en de huizenmarkt is alweer een poosje aan het aantrekken. Een woonkrediet afsluiten is niet iets wat je zo even tussendoor doet. Het vergt tijd en rekenwerk, en dan moet je ook nog kiezen bij wie je best een dergelijke lening afsluit. Met al die aanbieders kan je zowat door de bomen het bos niet meer zien. Maar geen paniek: via internet kan je alvast uitpluizen wie jou het gunstigste gezind is, gewoon door een woonkrediet simulatie uit te voeren op de website van de aanbieders. Zo kan je goed voorbereid de juiste beslissing nemen.

Bekijk en vergelijk de goedkoopste kredieten hier!

Voordat je de eerste stap doet, moet je beslissen hoeveel geld je maandelijks kan/wil kwijt zijn aan de aflossing. Dit is afhankelijk van je maandelijks inkomen en je vaste uitgaven. Door deze twee cijfers van elkaar af te trekken weet je wat je per maand overhoudt. Zorg wel dat je wat marge houdt, want je wil af en toe ook wat leuks doen of bijvoorbeeld een plotseling opduikende reparatie aan je auto kunnen betalen. Maak vervolgens een ruwe schatting van de looptijd. Nu ben je klaar om de aanbieders online te vergelijken. Eens je naar hun websites bent gesurft, vind je daar een simulatie tool, een soort rekenmachientje dat berekent hoeveel je maandelijkse aflossing zal zijn. Je geeft de gevraagde gegevens in en na een paar minuten weet je wat je maandelijks moet betalen. Zo simpel als pompwater.

Experimenteer bij een woonkrediet simulatie met verschillende looptijden en bedragen om te zien welke afbetaling beter bij jou past. Soms kan een iets hoger leenbedrag aan een bepaalde looptijd je uiteindelijk veel geld schelen; dit heeft te maken met de diverse schijven waarin de bedragen vallen. Vaak biedt de kredietgever met het laagste JKP (jaarlijks kostenpercentage) de goedkoopste lening aan; maar lees ook zeker de voorwaarden door. Eens je de informatie hebt, kan je beslissen of je de lening direct aanvraagt of naar een aantal banken stapt om een praatje te maken. Speel ze vooral tegen elkaar uit. Een bank is bereid om te onderhandelen, dus geneer je niet en ga ervoor. Pas op met nevenproducten die je worden aangeboden, zoals bepaalde verzekeringen die je moet hebben. Die kan je vaak veel goedkoper ergens anders afsluiten.

Bekijk en vergelijk de goedkoopste kredieten hier!

Online een woonkrediet simulatie uitvoeren is dus een slimme zet om heel snel een beeld te krijgen van de goedkoopste hypotheek. Had je al een woonkrediet afgesloten – vele jaren terug toen de rentevoet beduidend hoger was – dan kan een lening simulatie jou vertellen of het wellicht een goed idee is om je oude hypotheek te oversluiten bij een goedkopere aanbieder. Inloggen dus op je laptop, want wie wil er nou niet honderden, soms zelfs duizenden, euro’s besparen op zijn woonkrediet? Iedereen toch?

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.