Waar kan je betrouwbaar een simulatie van je woonkrediet uitvoeren?

nil      0

Waar kan je betrouwbaar een simulatie van je woonkrediet uitvoeren?

Een woonkrediet heeft meestal te maken met vastgoed. Het gaat over de herstelling, aankoop of bouw van een pand, maar soms ook over een boot of vliegtuig – we gaan ervan uit dat je momenteel geen plannen hebt om je eigen jet of powerboat te kopen. Omdat een woonst tientallen of honderdduizenden euro’s betreft, sluit je normaalgesproken een hypotheeklening af. De kredietgever wenst natuurlijk zekerheid over de terugbetaling en neemt bijgevolg het huis of appartement in onderpand. Zo staat het pand garant dat je je netjes aan je periodieke aflossingen houdt. We hebben de goedkoopste kredietaanbieders voor jou in een tabel gezet; je kan hen vergelijken via een simulatie van je woonkrediet op hun websites.

Goedkope kredieten vergelijken? Hier kan je de gratis offertes aanvragen!

De laatste jaren heeft het internet het druk met tientallen kredietverstrekkers die zich en masse hebben gemeld. En ieder van hen meent de beste voorwaarden en de scherpste prijzen aan te bieden. Dankzij die felle concurrentie is dit het juiste moment om een zo goedkoop mogelijke hypotheek af te sluiten. En daarnaast staat de rentevoet ook nog eens op het laagste niveau ooit. Om de goedkoopste aanbieder te vinden kan je een simulatie van je woonkrediet uitvoeren op de website van de aanbieders. Daarmee weet je binnen enkele minuten wat een woonkrediet jou maandelijks gaat kosten. Er zijn een paar gegevens die je moet invullen, zoals het leenbedrag (afhankelijk van wat je maandelijks kan/wil afbetalen), type rentevoet (vast of variabel) en de looptijd (gespreid over 10, 15, 20, 25 of mogelijk 30 jaar).

Als eerste bekijk je wie het laagste JKP (jaarlijks kostenpercentage) heeft; dat zijn de intrest- én leenkosten die je per jaar betaalt, gewoon in één percentage. Hoe lager hoe beter natuurlijk, maar lees wel de voorwaarden – het zou wellicht om een instapactie kunnen gaan. Iedere geldaanbieder is wettelijk verplicht om duidelijk aan te geven om welk JKP het gaat. Controleer evenzeer de licentie van de kredietgever om zeker te weten dat de aanbieder betrouwbaar is. Iedere bonafide financiële instelling krijgt immers een vergunning van de Belgische regering. Het is belangrijk om een aantal kredietgevers te vergelijken. Zo krijg je een beeld van de verschillende aflossingen en kan je een aanbieder kiezen die jou het best past.

Goedkope kredieten vergelijken? Hier kan je de gratis offertes aanvragen!

De ogenschijnlijk minimale verschillen in het JKP kunnen je maandelijks honderden euro’s besparen (of extra kosten). Gerekend aan een looptijd van 10 tot 30 jaar kan dat oplopen tot tienduizenden euro’s aan het einde van de rit. En had je al eerder een woonkrediet afgesloten, voer dan zeker een simulatie van je woonkrediet uit nu de rentevoet zo laag staat. Je kan een oude lening eenvoudig oversluiten door een nieuwe hypotheek aan te gaan. Er komen wel wat kosten bij, maar het is een kwestie van even gaan zitten, de simulatie doen en berekenen of je een goedkopere lening kan regelen. Het is dus waardevol om tijd uit te trekken voor je vergelijkingen, want het kan je uiteindelijk een pak geld schelen. Niet wachten, nu doen!

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.