Weinig gekende manieren om geld te lenen zonder bank!

nil      0

Weinig gekende manieren om geld te lenen zonder bank!

Als je een lening nodig hebt, moet je heus niet altijd een bank binnen te stappen. Maar tot voor een paar jaar geleden zat geld lenen bij de bank nochtans stevig verankerd in onze genen. We keken met argwaan naar andere vormen van krediet, overtuigd dat het om woekertarieven ging (en dat was ook vaak het geval). Dit is pas gaan veranderen na de economische crisis van 2007/2008. Omdat een aantal banken omvielen, ontstond er een gat in de markt dat werd opgevuld door nieuwe financiële instellingen, gespecialiseerd in geldleningen en in het bezit van een Belgische vergunning. De kredietaanbieders zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en geld lenen zonder bank is nu heel normaal.

Vanuit je zetel online een lening afsluiten? Bekijk de goedkoopste kredieten hier!

Je kan wellicht ook naar je ouders stappen of een goede vriend. Als het leenbedrag niet te hoog is zijn familie en vrienden zeker een optie. Het is een ander verhaal als het om duizenden euro’s gaat. Dit kan voor veel spanningen binnen de familie zorgen, dus denk daar eerst heel goed over na. Je voelt je vaak minder bezwaard als je een lening afsluit bij een neutrale partij. Dan is het puur een business deal en spelen er geen emoties mee die de relatie kunnen verstoren. En dat is wel zo prettig, want familie en vrienden zijn toch het belangrijkste in het leven.

Waar kan je bankloos een krediet aanvragen en hoeveel gaat dat kosten? Geld lenen zonder bank is tegenwoordig een fluitje van een cent. Online kredietverstrekkers specialiseren zich in geld verstrekken – ze bieden dus geen bankdiensten aan. Je kan allerlei type leningen afsluiten: een persoonlijke lening voor een eenmalige uitgave, een doorlopend krediet (of geldreserve) als je niet gelijk weet hoeveel en wanneer je het geld nodig hebt, een autolening om die grave auto te kopen en ga zo maar door. Zelfs woonkredieten voor renovatie of aankoop van een pand kunnen worden afgesloten; het te lenen bedrag is dan meestal maximaal 75.000 euro.

Hoe kleiner het bedrag hoe makkelijker de afhandeling. Als het om een minilening gaat (bijvoorbeeld 700 euro), dan staat het geld vaak al na 24 uur op je rekening. Voor leningen boven de 1000 euro duurt het meestal een paar weken. Maar hoe vind je nu de goedkoopste aanbieder? Want er kan veel verschil zijn tussen de een of de ander. We hebben alvast de goedkoopste aanbieders geëtaleerd, maar zoek zeker verder op internet als je nog meer vergelijkingen wil maken. Als eerste bekijk je het JKP – het jaarlijkse percentage van de rentevoet en leenkosten. Hoe lager hoe beter uiteraard.

Vanuit je zetel online een lening afsluiten? Bekijk de goedkoopste kredieten hier!

Ga vervolgens naar de website van je favoriete aanbieders. Daar mag je gratis gebruik maken van een simulator; die becijfert hoeveel je maandelijks gaat afbetalen. Met een paar muisklikken weet je dus precies waar je staat. Lees ook eventuele voorwaarden door en neem contact op met de instelling als je vragen hebt. Geld lenen zonder bank is nu makkelijker dan ooit.

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.