De goedkoopste lening? Die vind je hier!

nil      0

De goedkoopste lening? Die vind je hier!

Iedereen heeft ooit wel eens geld geleend. Het begint vaak als je een tiener bent: eindelijk komt je favoriete band spelen in jouw dorp, en je moet onmiddellijk een kaart regelen om ze te live te zien. Helaas is je zakgeld op en het kan niet wachten tot de volgende week, want dan vis je naast het net. Je stapt daarom naar je broer en vraagt of hij jou het geld kan voorschieten. Dit is feitelijk een lening die je afsluit, want hij wil het geld de week erna wel terug hebben. En gelukkig moet je geen leenkosten of rente betalen.

Een extraatje nodig? Hier vind je alvast de goedkoopste leningen!

Een jaar of 10 later is je situatie behoorlijk veranderd. Je hebt een baan en je vindt dat het tijd wordt voor een eigen auto, in plaats van altijd met je maat mee te rijden. Of misschien duikt er een plotse uitgave op, maar je bent een beetje low on cash. Een nieuwe wasmachine of koelkast is evenwel niet een aankoop die maanden kan wachten. Omdat je nu boven de 18 bent, kan je daarvoor een lening aanvragen bij een bank of kredietgever. Ondertussen weet je vast wel dat er tientallen aanbieders zijn, ieder met hun eigen tarieven. Bij wie kan je dan de goedkoopste lening afsluiten en waar moet je op letten?

Het allerbelangrijkste is dat je niet in de problemen komt als je een krediet afsluit. Je moet daarom eerst een lijstje maken met je maandelijkse vaste kosten; daar hoort niet alleen je huur, water en elektriciteit en voedsel bij, maar bijvoorbeeld ook het verbruik voor je auto, verzekeringen, sportclub, hobby’s, kortom alles wat je niet kan/wil opgeven. Zorg ook dat je wat marge houdt voor onvoorziene uitgaven. Daarna trek je die kosten af van je maandelijkse netto-inkomen, en wat je overhoudt zou je als kredietaflossing kunnen gebruiken.

Om de goedkoopste lening te vinden kijk je naar het JKP van banken en kredietaanbieders. Hoe lager dit is, hoe beter voor je portefeuille. Je kan online snel zien wie het laagste JKP heeft en een gratis een offerte aanvragen door een simulatie van je krediet uit te voeren. Je vult het leenbedrag en de looptijd in – de periode die je denkt nodig te hebben om de lening af te lossen – en met een paar muisklikken weet jij je maandelijkse aflossing. Wel de voorwaarden doorlezen; soms gaat het bij een laag tarief om een instapactie, en kan dat nog gaan stijgen.

Een korte of langere looptijd is ook nogal een beslissing, en afhankelijk van het leenbedrag. Het is altijd beter om je lening zo snel mogelijk af te lossen, dus een korte looptijd is goedkoper. Maar misschien wil je jezelf wat meer ruimte geven; in dat geval kan een langere looptijd beter zijn. De uiteindelijke leenkosten zijn dan wel hoger, maar je moet er minder voor stopzetten. Wat je ook beslist, de goedkoopste lening is zonder al te veel moeite te vinden. Ga daarom achter die laptop zitten en vergelijk de diverse offertes. Het is binnen een paar minuutjes gepiept.

Een extraatje nodig? Hier vind je alvast de goedkoopste leningen!

Leave a Reply

Alles over jouw lening!

    Ben je op zoek naar een lening? Zoek je meer informatie, of misschien de goedkoopste aanbieders? Bespaar duizenden euro's op je lening door een intelligente keuze te maken! Bezoek snel ons overzicht van de meest voordelige leningen!

    Bekijk snel de goedkoopste leningen!

Let op: geld lenen kost ook geld.